Da li vam je potrebna web stranica?

Mart 13, 2018 | Web stranice

Da li je vašem biznisu potrebna web stranica?

Ako ste vlasnik male kompanije i niste voljni proširivati broj vaših klijenata te ne želite jačati svoj brend i biznis generalno, odgovor je NE. U tom slučaju vam ne treba web stranica. U svakom drugom, odgovor je DA.
Posjedovanje web stranice se ne odnosi isključivo na prodaju vaših proizvoda i usluga, već i na prezentovanje vaših vrijednosti potencijalnim klijentima, partnerima, ali i drugim licima. Vaši kupci očekuju da vi imate web stranicu. Kada bi samo ovo bio razlog zašto treba da imate web stranicu, bilo bi dovoljno.
Vjerujemo da su vaši razlozi za neposjedovanje web stranice tipa „ne znam ja bogzna oko računara“, „web stranica je preskupa“, „nemam ja vremena još i za web stranicu“ i sl. Možda čak mislite da imate dovoljno klijenata i kupaca, te da iz tog razloga i ne trebate web stranicu.

Međutim, realnost je da ne trebate imati preveliko znanje o računarima, realnost je da web stranice nisu preskupe uopšte. I realnost je da će vam web stranica uštediti i vrijeme i novac.

Web stranica je vaš najbolji zastupnik

Web stranica će privući jako mnogo novih klijenata vašem biznisu i tako vam pomoći da zaradite više novca. Jeste li znali da čak 81% kupaca pretraži internet prije nego se odluči za kupovinu određenog proizvoda ili usluge? Ako nemate web stranice, nemate ni mogućnosti da vaš biznis bude prikazan svim ovim kupcima. Vaša web stranica je dostupna drugima 24 sata na dan, 7 dana u sedmici i 365 dana u godini. Dostupna je čak i kad vi niste, te tako postaje vaš najbolji zastupnik.
Svi ti telefonski razgovori, slanje poruka i odgovaranje na emailove traži vrijeme. Jednostavno komunikacija s potencijalnim klijentima zahtijeva jako puno vremena i koncentracije. Web stranica će vam znatno smanjiti trošenje vremena na te stvari. Obično se većina pitanja ponavlja, odgovorite na sve te stvari na svojoj web stranici i učinite te odgovore dostupne vašim klijentima. A dobijeno vrijeme utrošite na druge vrijednije stvari.

Web stranice vam pružaju mogućnosti, koje društvene mreže ne mogu. Vi kreirate kako će vaša stranica izgledati, šta će sadržavati, a šta neće. Izaberite platformu koja vama najbolje odgovara, a ne onu koju ste prinuđeni da imate. Predstavite svoju kompaniju onakvom, kakvu bi vaši klijenti željeli da ju vide. Ne dozvolite da drugi predstavljaju vas i vašu kompaniju kad ste vi tu, imate tu mogućnost. Dobra web stranica će potpuno promijeniti nečiju percepciju o tome ko ste vi i šta radite.

Web stranica je TOP prioritet

Živimo u 21. stoljeću. Svi smo nekako skeptični, nepovjerljivi. Kupci daleko više imaju povjerenja u kompanije koje imaju web stranicu u odnosu na one koje nemaju. Zvuče im ozbiljnije, profesionalnije, znaju šta rade i spremni su to pokazati i drugima. Prve impresije se broje i obično ostaju trajno. Odličan dizajn web stranice će svakako ostaviti dobar utisak posjetiocima.

Web stranica je alat broj 1, koji će pokazati vašu stručnost, kvalitet i kredibilitet, te vam tako dati poziciju, koja vam i pripada. Činjenica je da web stranica daje bolji efekat investicije i povrat novca od bilo koje druge reklame. Tako da, ako planirate raditi marketing vaše kompanije, web stranica mora biti TOP prioritet.
Da zaključimo, svaka kompanija mora imati web stranicu. Jednostavno, ulog je tako mizeran u odnosu na mogućnosti koje vaš biznis dobija. Ako želite uraditi samo jednu stvar, koja će vaš biznis učiniti uspješnijim, onda je to svakako izrada web stranice za vašu kompaniju. Poboljšajte vaše poslovanje, nabavite web stranicu!

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

*

*

*