Facebook marketing

Mart 28, 2018 | Online Marketing

Da li vam je potreban Facebook marketing?

Facebook je najveća socijalna mreža na svijetu sa preko 2,13 milijardi aktivnih korisnika. Sa tako velikom korisničkom bazom, ignorisanje Facebook marketinga zaista nije opcija za većinu kompanija. Budite sigurni da je vaše tržište prisutno na Facebooku svakodnevno. Šta ovo znači za nas? Bez ikakve dvojbe, Facebook je preveliki da bismo ga zanemarili.

Prema istraživanju eMarketer-a, 96% kompanija koje koriste online marketing smatraju da je Facebook najefikasnija platforma za oglašavanje na društvenim mrežama. U proteklim godinama oglašavanje na društvenim mrežama je postalo veoma popularan marketinški trik. To je zato što je to jedan od najefikasnijih plaćenih metoda oglašavanja, koji pomaže da se dopre do novih potencijalnih kupaca.

Facebook marketing dostupan je, kako za velike, tako i za male kompanije. Statistika pokazuje povećanje tržišnih dobiti za više od 5x nakon oglašavanja na Facebooku. Ako mislite da je kasno da se priključite na Facebook karavanu, ne brinite, nije. Postoji kontinuirani rast, kako u pogledu novih Facebook korisnika, tako i mogućnosti oglašavanja.

Prednost Facebook marketinga

Najbolja stvar u vezi online marketinga je da možete početi bez velikog napora. Rezultati su vidljivi vrlo brzo nakon potrošeno malo novca. Još jedna dobra stvar jeste da možete doći do tržišta i publike, koja baš vas zanima. Facebook Vam dozvoljava da izaberete lokaciju, demografiju i interese vaših klijenata, tako da vi birate ljude kojima će se reklamirati vaš biznis.

Ako sve ovo nije bilo dovoljno da se odlučite za Facebook marketing, mi Vam navodimo razloge zbog kojih ne možete odustati od njega:

– Korisnici su interaktivni na Facebooku. Ostavljanje dojmova, komentara i ocjena na vašu poslovnu stranicu daje drugim korisnicima uvid u vaš posao, vaš kvalitet i vašu ozbiljnost.
– Ova društvena mreža dozvoljava kompaniji da komunicira sa svojim korisnicima.
– Promet korisnika na stranici se može povećati.
– Popularnost kompanije se pojačava pomoću Facebooka. Sviđanja (likes) i dijeljenja (shares) su odlični alati za poslovanje i podizanje marketinga na više nivoe.
– Facebook oglašavanje je brzo. Donosi trenutne rezultate. Danas dopireš do hiljade ljudi.
– Facebook marketing povećava promet na vašoj web stranici.
– Facebook marketing je jedan od najjeftinijih načina digitalnog marketinga.

Facebook nije samo moćan. Fleksibilan je. Bez obzira na vrstu biznisa koji pokrećete, ima dovoljno različitih marketinških opcija. Te opcije prilagođavate svojim marketinškim naporima, koje odgovaraju vašoj kompaniji, budžetu i vremenskim ograničenjima.

Facebook marketing vrijedi truda i novca. Raste brzim tempom i svakodnevno postaje nezamjenjivi dio marketinga. Vremenom će se konkurencija na Facebooku povećavati, tako da, ako već niste, vrijeme je da startate sa Facebook marketingom čim prije.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

*

*

*