Facebook Pixel

Juni 21, 2019 | Facebook marketing

Šta je Facebook Pixel i za šta se koristi?

Facebook Pixel je kod koji postavite na vašoj web stranici. Predstavlja alat koji precizno mjeri učinkovitost vašeg Facebook marketinga. Postoji nekoliko vrsta Facebook Pixela: Facebook konverzioni pixel i pixel za prilagođavanje Facebook publike.

Facebook pixel osigurava važne informacije, koje možete koristiti da kreirate bolje reklame i ciljate publiku koju vi želite.

Donosimo vam samo nekoliko načina kako Faxebook Pixel može poboljšati vaše Facebook marketinške rezultate.

Koristite Facebook praćenje

Nakon što pregledaju vašu web stranicu, Facebook Pixel vam omogućava da vidite kako su posjetioci vršili interakciju s njom. Možete čak pratiti korisnike i njihove uređaje. Ovo vam omogućava da vidite da li ljudi imaju tendenciju da vide vaše oglase na mobilnim uređajima, pa onda pređu na desktop računare. Ili možda obrnuto. Ove informacije vam mogu pomoći da poboljšate svoju strategiju oglasa i izračunate povrat ulaganja.

Koristite retargetiranje na Facebooku

Podaci za retargetiranje i remarketing na Facebooku, kao i dinamični oglasi, omogućavaju vam da prikažete ciljane oglase osobama, koje su već posjetile vašu web stranicu. I to možete biti jako precizni. Na primjer, možete pokazati ljudima oglas za tačan proizvod koji su stavili u korpu ili dodali na listu želja na vašoj web stranici.

Kreirajte sličnu publiku

Facebook detaljno analizira osobe i posjetioce koji već komuniciraju s vašom stranicom i na osnovu toga vam pomaže da izgradite pobliku, koja je jako slična njima. Ta publika ima slične interese, želje, kao i sličnu demografiju. To može pomoći u proširenju vaše potencijalne baze klijenata.

Optimizirajte Facebook oglase za konverzije

Facebook Pixel možete koristiti za optimizaciju oglasa za određene događaje konverzije na vašoj web stranici. Bez toga, jedina konverzija za koju se može optimizirati je klik na link. Sa Facebook Pixelom, možete optimizovati i konverzije, koje se više usklađuju sa poslovnim ciljevima, kao što su kupovine i registracije.

Optimizirajte Facebook oglase za vrijednosti

Kako Facebook prikuplja podatke o tome ko kupuje sa vašeg sajta i koliko troši, to može pomoći u optimizaciji vaše oglasne publike na osnovu vrijednosti. To znači da će automatski prikazivati vaše oglase ljudima, koji će najvjerojatnije kupovati na sličnim iznosima.

Pribavite više alata i mjernih podataka Facebook oglasa

Želite koristiti kampanje za promjene na webu, prilagođene publike s web stranica ili koristiti dinamičke oglase? Jednostavno, instalirajte Facebook Pixel.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

*

*

*