Septembar 19, 2018 | Online Marketing

Najbolje platforme za marketing na društvenim mrežama

Marketing na društvenim mrežama je najbrže rastući reklamni trend sa prijavljenih 9 od 10 preduzeća, koja koriste neku vrstu online marketinga.

Za uspješan marketing na društvenim mrežama potrebno je koristiti odgovarajuće alate. U ovom članku ćemo spomenuti neke od alata koji će vam pomoći da unaprijedite svoj način reklamiranja.

Ovi alati će vam pomoći da pronađete više sadržaja za dijeljenje, rasporedite svoje postove efikasno, mjerite i analizirate učinkovitost svojih kampanja i koristite te rezultate kako biste poboljšali svoje kampanje.

 

Buffer je jedan od najpriznatijih alata u industriji. Uz njega, možete planirati bilo koje vrste poruka na bilo kojoj platformi koju želite, čak i da navedete raspored poruka, kao što su “svaki dan” ili “radnim danima”. Takođe možete koristiti Buffer da pratite svoje postove, procjenjujući koji su bili najefikasniji i zašto su bili tako efikasni.

 

MeetEdgar je alat za raspoređivanje na društvenim mrežama, koji vam omogućava da reciklirate stare poruke. Sve što treba uraditi je da organizujete svoje postove po kategorijama, rasporedite svoj sadržaj po kategorijama, a onda će Edgar automatski proći i objaviti svoj sadržaj iz svake kategorije.

 

Vjerovatno najveći alat za upravljanje društvenih medija, koji koristi više od 15 miliona ljudi. Hootsuite je jednostavan, ali moćan alat za prosječnog korisnika marketinga na društvenim mrežama. Uz besplatnu verziju i relativno jeftine plaćene opcije, možete koristiti Hootsuite da unaprijed zakazujete objavljivanje na više različitih društvenih platformi i mjerite analitiku, kako biste razumjeli kako se vaš sadržaj izvodi.

 

Sprout Social je sve-u-jedan marketinški alat za društvene medije koji pomaže menadžerima da bolje kontrolišu svoje napore. Ima pristup na više nivoa, omogućavajući direktnu kontrolu i pristup članova tima nižeg nivoa, kako bi bolje koordinirali i delegirali zadatke.

 

Kao i gore pomenute platforme za upravljanje društvenim medijima, Agora Pulse je takođe sveobuhvatna platforma društvenih medija sa funkcijama planiranja, odgovora i izvještavanja. Za razliku od ostalih, Agora Pulse ima nekoliko jedinstvenih funkcija kao što su konkurentske analize i aplikacije za takmičenje na Facebooku po vrlo povoljnoj cijeni.

 

Bitly vam omogućava da skratite bilo koji URL tako da se lijepo uklapa sa vašim društvenim mrežama. Ovi skraćeni URL-ovi rade sa bilo kojim kanalom na bilo kojoj platformi.

 

Tailwind je alat za upravljanje na društvenim medijima za Pinterest i Instagram. Osim što vam pomaže u raspoređivanju poruka, praćenju razgovora i mjerenju rezultata, Tailwind daje preporuke za poboljšanje performansi Pinteresta i Instagrama.

 

SocialFlow vam dozvoljava da rasporedite svoje postove na osnovu dostupnih podataka o tome kada je vaša ciljana grupa aktivna i sa čime se bave u stvarnom vremenu. Sve što treba učiniti je da otpremite svoj sadržaj u red, a ovaj softver će koristiti podatke u stvarnom vremenu koje prikuplja, zajedno s vlastitim poslovnim pravilima, da bi utvrdili koje postove objaviti na koje platforme i u koje vrijeme.

 

BuzzSumo je jedan od najboljih alata koje smo pronašli za otkrivanje novog, svježeg ili popularnog sadržaja na webu. Uz to možete da uključite temu ili izbor ključnih riječi i pronađete neki od najpopularnijih trendova u tim kategorijama, kao i listu influencera koji dijele taj sadržaj. Ovo je odličan način za učenje novih ideja za marketing kampanje i društvene medijske kampanje, kao i za identifikaciju utjecaja u vašoj industriji, koji vam mogu pomoći da razvijete svoje praćenje, vidljivost i reputaciju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

*

*

*